MTD a FAMU

08.08.2014 20:22

Od roku 2009 proběhlo několik projektů spolupráce MTD s pedagogy a studenty pražské FAMU. Prvním setkáním byla účast MTD na filmové laboratoři festivalu Arts&Film v roce 2009. 

V dalších letech následovala řada workshopů a dílen, kdy členové MTD si mohli vyzkoušet natáčení na 16mm kameru Bolex a to jak na černobílý film tak i na film barevný, získat základy práce se střihovým programem Final Cut Pro, vyzkoušet si prezentaci vlastního námětu i realizovat krátký film od zadání po projekci s možností odborné konzultace. O tom vypráví i reportáž Lubomíra Žmolíka "Projekt Deaf Film MTD". Workshopy a dílny vedli pedagogové FAMU např.Tomáš Dorůška,  Ivo Trajkov, Martin ČihákAdam Brothánek, Verica Nedeska a studenti FAMU Roman Tesáček, Zuryna Lee.

Vznikly tak filmy: Zombie, r.Lubomír Žmolík, Tři světy, r. Jan Wirth, Bubeník, r. Marek Hecht a Smrtka, r. Lubomír Žmolík.

V roce 2011 získal filmový štáb MTD ve složení Lubomír Žmolík, Marek Hecht, Petr Brandl a Lucie Trubačová na 7. ročníku mezinárodního filmového festivalu Arts&Film Telč, kde se účastnil podruhé filmové laboratoře za svůj krátký film "Rodina je rodina" Cenu města Telč. Slavností přebírání ceny našeho štábu jsme natočili, stejně jako první dojmy a pocity. Natočili jsme i několik rozhovorů se členy dalších štábů (FAMU a AVU), které se účastnily filmové laboratoře Veronikou Neumanovou (AVU), Rolandem Garduňou (FAMU) a Lukášem Stříteským (FAMU).

Zpět

Kontakt

Multimediální Tvůrčí Dílna (MTD)
SŠ, ZŠ a MŠ pro sluchově postižené, Výmolova 169 150 00 Praha 5 Radlice

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode