MTD a KULTURA NESLYŠÍCÍCH

09.08.2014 20:28

MTD natáčela ve spolupráci s ČUN Praha přehlídky kultury neslyšících Mluvící ruce 2008Mluvící ruce2009 

MTD od svého počátku spolupracovala s ČKTZJ a podílela se na záznamech mnoha divadelních představení tlumočených do ČZJ (Růže pro Algernon, Frida K., Zánik domu Usherů, Romeo a Julie, Zahrada, Svou vlastní ženou, O pejskovi a kočičce, Jonathan Livingston Racek, U výčepu, Co nového u výčepu, Pod hladinou ticha, Manželské vraždění, Čtyři dohody, O nezbedných kůzlátkách, Pohádkový semafor, Škola malého stromu).

Štáb MTD byl i u premiéry historicky prvního celovečerního filmu, který byl v obraze tlumočen do ČZJ "Kdopak by se vlka bál". S režisérkou filmu Máriou Procházkovou jsme po projekci natočili rozhovor.

MTD se účastnila i řady benefičních koncertů Podepsáno srdcem (Podepsáno srdcem 2010).

MTD také natáčela tlumočený koncert skupiny Traband v roce 2008, koncert v ČZJ se skupinou Cava v roce 2010, koncert Dva světy s vystoupením neslyšících bubeníků Deaf Drums, kde natočil i rozhovor s moderátorem večera Jiřím Mádlem, Hugem Tichám a několi rozhovorů s diváky (rozhovor 1, rozhovor 2

Štáb MTD byl i u zahájení výstavy neslyšících fotografů "Jako vejce vejci" v roce 2008 v Praze, i u 140. výročí PSKN, u  křtu dvd "Moravské varianty znaků" v roce 2009 v Brně, u módní přehlídky neslyšících modelek a modelů "Step by step, v pražské Palladiu. 

Štáb MTD natáčel i společenské události, jako jsou plesy například Ples ČUN Praha v roce 2008. A nemohl chybět u plesu Pevnosti, k jejímu 10. výročí založení, vzniklo několik videí Než ples Pevnosti začal, Cena Znascar, první dojmy vítězů ceny Znascar za rok 2010.

MTD natáčel i taneční workshop pro neslyšící a vystoupení neslyšících DeafDance v divadle Na Zábradlí v roce 2011.

 

Zpět

 

 

Kontakt

Multimediální Tvůrčí Dílna (MTD)
SŠ, ZŠ a MŠ pro sluchově postižené, Výmolova 169 150 00 Praha 5 Radlice

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode