Osobnosti MTD

10.08.2014 22:24

Od vzniku naší zájmové aktivity se v řadách členů vyskytlo několik výraznějších osobností, které měly menší či větší vliv na vývoj a směr MTD. 

Milan Fritz stál jako režisér, moderátor a organizátor u počátků MTD. Věnoval se publicistické činnosti, natáčení rozhovorů, tvorbě prvního zpravodajství MTD a režii filmových grotesek (např. Banda drsnýho Krokouna). Mezi jeho nejznámější režisérské počiny patří série grotesek O Krokounovi a především čtyři díly grotesek Rodinka. S jednou epizodou se účastnil i FilmDeafFestu v anglickém Wolverhamptonu v roce 2007. Z natáčení rodinky (foto). Účastnil se filmové dílny na filmovém festivalu ARTS FILM v roce 2009. Vedle filmu MTD "Díky mé matce", který režíroval, si zahrál ve filmu štábu FAMU. Jako moderátor spolupracuje na zpravodajství PEVNONEWS. V současné době pracuje jako scénárista a moderátor pořadu TKN na ČT.

Marek Hecht, kameraman a  střihač, spolu s MIlanem Fritzem stál u počátků MTD. Marek se účastnil filmvých dílen, režíroval filmové cvičení Bubeník. Účastnil se filmového festivalu ARTS Film v Třeboni v roce 2009 a 2011, kde štáb MTD získal Cenu města Telč i workshopů pořádaných ve spolupráci s FAMU. Jako kameraman a střihač spolupracuje na zpravodajství PEVNONEWS.

Lubomír Žmolík, režisér, kameraman a střihač. Natočil několik cvičení (Letíme) a filmů (Zombie, Smrtka,) v rámci kurzů a workshopů ve spolupráci s FAMU (z natáčení filmu Smrtka). Účastnil se filmové dílny na filmovém festivalu ARTS FILM v Telči v roce 2011, kde štáb MTD získal Cenu města Telč za film Rodina je rodina. Spolupracoval s dětskou internetovou televizí Weblik jako kameraman a střihač. Samostatně realizoval krátké hrané filmy ClonovéAtentát, Přátelství a cvičení animace. Za zmínku stojí i loutková animace PF 2014.

Marie Mašláňová, moderátorka MTD. Natočila mnoho rozhovorů z kulturních akcí neslyšících, spolupracovala na prvním zpravodajství MTD, kde oba moderátoři používali znakový jazyk. Spolupracovala spolu s Lubomírem Žmolíkem na prvním příspěvku neslyšících pro Dětskou televizi (příspěvek byl o divadelním představení Pod hladinou ticha), jejíž pořad byl vysílán televizní stanicí Noe. V současné době spolupracuje s internetovým zpravodajstvím Zprávy pro neslyšící.

Lukáš Kaufner, herec a režisér. Vytvořil vlastní postavu Panhráška. Natočil několik grotesek s touto postavou (Panhrášek 6, Panhrášek 5Panhrášek 4, Panhrášek 3, Panhrášek 2Panhrášek 1). Účastnil se workshopů FAMU. Zahrál si ve cvičení Bubeník.

Ivan Crnac, herec, režisér, kameraman a střihač. Účastnil se řady kurzů a workshopů. Natočil několik vlastních krátkých filmů. Poprvé v historii se účastnil Antifetfestu se svým filmem Rozhodnutí. Film získal v kategorii středních škol II. místo a Cenu diváků. V roce 2013 se účastnil také 45. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově. Ve štábu působil jako kameraman. Během třech dnů festivalu stihl zrealizoval krátký hraný film To přijde, který se promítal na Slavnostním zakončení festivalu. Na filmu se vedle štábu MTD podíleli i herci ze souboru HOP HOP a malou roli si ve filmu zahrála herečka Michaela Dolinová. O natáčení vznikl i Film o filmu. Účastnil se FilmDeaf Festivalu 2013, kde získal cenu v kategorii Animace za film Takový je život a v kategorii Drama za film Nezapomenutelný den. Natočil také krátký film Smíchovský park a Čas nás ovládá

 

Zpět

Kontakt

Multimediální Tvůrčí Dílna (MTD)
SŠ, ZŠ a MŠ pro sluchově postižené, Výmolova 169 150 00 Praha 5 Radlice

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode