47. ročník Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově

20.10.2015 12:38

Tématem letošního ročníku festivalu byla Kouzla a čáry. Štáb MTD ve složení Michael Veselý, Barchyn Toktomatova, Sandra Čechovská a Laura Svozilová vše natáčel. Štáb MTD zaznamenal na festivalu velký úspěch. Filmu "TV A MY" (r. Matěj Čipera) odborná porota udělila CENU OTY HOFMANA za nejlepší dětskou videotvorbu, za kvalitní dokument o důležitém tématu. Odborná porota také udělila ČESTNÉ UZNÁNÍ snímku "JAK JSME NACVIČOVALI DIVADLO" štábu MTD za tvůrčí práci s dětským kolektivem. První reportáž MTD pro pořad Zprávičky na ČT:D právě z festivalu Oty Hofmana byla odvysílána v sobotu 24.10.2015 a můžete ji zhlédnout zde.

Na rozhovory s osobnostmi festivalu se můžete podívat na této stránce:

ESTER HONYSOVÁ - mladá talentovaná produkční soutěžního filmu Sedmero krkavců režisérky Alice Nellis. Pracuje se svým otcem od roku 2011ve společnosti HONYS MOTION.

VÁCLAV KŘÍSTEK - režisér a spisovatel. Natočil řadu hraných, dokumentárních i televizních filmů. Krom filmové a televizní práce se věnuje i psaní historických románů. Více na csfd.

KAREL SMYCZEK - režisér, člen festivalové poroty. Věnuje se především tvorbě pro děti a mládež. Natočil řadu úspěšných filmů (Sněženky a machři, Lotrando a Zubejda...) i seriálů (Bylo nás pět, Špačkovi v síti času...). Více na csfd.

ANNA KADEŘÁVKOVÁ - herečka. Studentka pražské konzervatoře. Hlavní role ve filmu Andílek na nervy režiséra Juraje Šajmoviče. Více na csfd.

HELENA LIA TACHOVSKÁ - dětská herečka. Na festivalu reprezentovala krátký film režiséra Karla Janáka Rybička. Více zde .

JINDŘICH SKOPEC - herec člen Západočeského divadla Cheb. Více zde.

JAN JANDA - produkční, člen festivalové poroty.

JAN ČENSKÝ - herec, moderátor. Na festivalu účinkoval v divadelním představení Čert to nemá nikdy lehké. Moderoval Slavnostní zakončení festivalu. Více na csfd.

JURAJ ŠAJMOVIČ - režisér soutěžního filmu Andílek na nervy. Více na csfd.

 MONIKA TIMKOVÁ  - herečka, princezna z pohádky Princezna a písař režiséra Karla Janáka. Více na csfd.

PAVEL NOVÝ - herec. Na festivalu byl se štábem filmu Andílek na nervy režiséra Juraje Šajmoviče. Ve filmu stvárnil roli hospodského. Více na csfd.

MARTIN KELLMAN - kouzelník.

PETR OCKNECHT - šéfkuchař jedlého hmyzu.

LUKÁŠ MAYER a PAVEL HRUBÝ - dětská média TV Jáchymov.

MICHAL ŠEVČÍK - dětská média MB Media.

DOMINIK NOSEK - DT Liberec. 

Natočili jsme také festivalové deníky, na které se můžete podívat zde:

FESTIVALOVÝ DENÍK 1

FESTIVALOVÝ DENÍK 2

FESTIVALOVÝ DENÍK 3

 FESTIVALOVÝ DENÍK 4 

Zpět

Kontakt

Multimediální Tvůrčí Dílna (MTD)
SŠ, ZŠ a MŠ pro sluchově postižené, Výmolova 169 150 00 Praha 5 Radlice

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode